Eten en drinken: Witloofsoep met blauwe kaas

Recept Hanneke

Wat heb je nodig? (4-6 pers.)
-1 kg witlof
-2 uien
-1 preistengel
-2 kruimige aardappelen
-4 takjes tijm
-750 ml groentebouillon
-2 dl room
-1 klontje roomboter
-150 gr blauwe kaas
-peper en zout

Hoe ga je te werk?

Pel de uien en snipper ze. Snijd de prei in dunne ringen en spoel dit af onder koud water.
Verhit een klont boter in een grote kookpan op een middelhoog vuur. Bak hierin de ui en prei aan (niet laten kleuren).

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg ze toe aan de pan met uien en laat alles een paar minuten bakken. Zet dan het vuur lager.

Snijd de kontjes van de witlof en snijd ze in de lengte doormidden. Houd een paar blaadjes apart voor de garnering. Verwijder het hartje en snijd de witlof fijn.

Doe de witlof in de pan en bak dit nog even mee met de rest van de groente.
Rits de tijm van de takjes en doe dit in de pan en giet de bouillon erbij.

Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur tot de groenten gaar zijn.
Pureer de soep samen met de blauwe kaas en (niet alle) slagroom tot je een mooie romige soep krijgt.

Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout.
Snijd de achtergehouden witlof heel fijn.

Serveer de soep in diepe borden of kommen en garneer met de witlof en tuinkers. Lepel er nog wat room op.

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *