Eten en drinken: Zoete aardappel andijviestamppot met chorizo

Recept Sanne

Wat heb je nodig? (4 pers.)

1 kg zoete aardappelen

50 ml volle melk

1/2 bouillonblokje

150 g geraspte belegen kaas of geitenkaas

250 g fijngesneden andijvie

200 g chorizo

Scheutje olijfolie

Peterselie (optioneel)

Hoe ga je te werk?

Breng een pan water met het halve bouillonblokje aan de kook.

Schil de zoete aardappelen en snij ze in stukken.

Kook ze in circa 10 tot 15 minuten gaar.

Giet ze af en stoom ze droog.

Verwijder het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.

Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpan en bak de chorizo circa 3 minuten.

Pureer de zoete aardappels samen met de melk met een pureestamper.

Voeg 2/3 van de kaas erbij en roer deze door de zoete aardappelpuree.

Voeg de blokjes chorizo toe en roer deze samen met de andijvie door de puree.

Garneer de stamppot met de rest van de kaas en eventueel een beetje de peterselie.

Tip: wil je nog meer smaak geven aan de stampot dan kun je de olie na het bakken van de chorizo ook toevoegen aan de stamppot.

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *