Eten en drinken: Japanse pannenkoek van savooiekool

Recept Hanneke

Wat heb je nodig? (2-4 pers.)

-250 gr savooiekool

 

2 kleine preistengel

6 eieren

125 gr (rijst)bloem

1 el bakpoeder

sesamolie

4 lente-uien

1 bakje kiemgroenten

1 bakje tuinkers

4 el ingelegde gember

2 el sesamzaadjes

4 el Kewpie mayonaise

1 el honing

2 el oestersaus

4 el ketchup

1 el sojasaus

3 el worcestersaus saus

1 tl Sriracha

Hoe ga je te werk?

Snijd de savooiekool heel fijn met een scherp mes. Snijd de preistengels in hele dunne ringen en spoel ze schoon onder de kraan in een vergiet. Laat goed uitlekken.

Kluts de eieren en meng ze met de bloem en bakpoeder. Kneed de kool en prei met je handen door het mengsel.

Verhit in antiaanbakpannen een scheutje sesamolie en giet hierin het beslag. Bak de pannenkoek in ongeveer 10 minuten gaar. Draai een keer voorzichtig om, zodat de andere kant ook gebakken wordt.

Maak ondertussen de Okonomiyakisaus. Verwarm de honing, oestersaus, ketchup, sojasaus, worcestersaus en Sriracha in een pannetje tot er een gladde saus ontstaan is.

Snijd voor de topping de lente-uien in dunne schuine ringen.

Serveer de pannenkoek op een groot bord en beleg het met een topping naar keuze.

Lepel de Okonomiyakisaus en Kewpie mayonaise erover en bestrooi met sesamzaadjes.

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *