Eten en drinken: Risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas

Recept Hanneke

Wat heb je nodig? (4 pers.)

-750 ml groentebouillon

2 sjalotjes, fijngesneden

2 tenen knoflook, fijngesneden

3 takjes tijm, blaadjes ervan

30 gr roomboter

-300 gr arboriorijst

1 glas droge witte wijn

500 gr gekookte rode bietjes

3 el mascarpone

80 gr Parmezaanse kaas, gerasp

peper en zout naar smaak

-50 gr verse geitenkaas

40 gr pijnboompitten

1 bakje tuinkers

Hoe ga je te werk?

Breng de bouillon in een pan aan de kook.
Bak de sjalotjes en knoflook op een laag vuur in boter in een grote pan tot ze glazig zijn.

Voeg de rijst toe bij de sjalotjes en roer de rijst goed door en laat dit nog 1 minuutje zachtjes bakken.

Voeg de wijn bij de rijst en laat dit even inkoken. Voeg dan een soeplepel bouillon toe, zet het vuur lager en wacht tot de rijst de bouillon heeft geabsorbeerd voordat je weer een lepel bouillon toevoegt.

Herhaal dit al roerend tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Snijd ondertussen de rode bietjes in mooie kleine blokjes en voeg deze bij de risotto.

Als de risotto klaar is, zet je het vuur uit en voeg je de mascarpone en de Parmezaanse kaas toe. Roer dit er goed doorheen, breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.

Verbrokkel de geitenkaas . Serveer de risotto met de geitenkaas erop en strooi hierover de tuinkers en pijnboompitten.

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *