Stories: 100% Esther

“De reden dat ik yoga doe, heeft niets te maken met flexibiliteit. Het is ook niet de drijfveer achter mijn yogaonderneming. Dit is #myyogastory.”

Yogaonderneming
Mijn naam is Esther Schippers, yogi en oprichtster van 100%YOGA. Dagelijks zetten mijn team en ik ons op landelijk niveau in om de algehele vitaliteit bij bedrijven, universiteiten en particulieren te vergroten, door toegankelijke niet-zweverige yoga aan te bieden. Het is fantastisch hoe yoga het lichaam flexibel en sterker maakt. Hoe het rust geeft op dagen dat het hoofd overvol zit. Toch zijn dat niet de redenen waarom ik in 2011 een yogaonderneming ben gestart. De intrinsieke motivatie komt voort uit een unieke (levens)ervaring.

Kwetsbaarheid
We zijn niet allemaal goed in hetzelfde. Authenticiteit is wat jou uniek maakt en dat mogen we, mijns inziens, benadrukken in plaats van vergelijken met de maatstaven van anderen. Jarenlang heb ik gedacht dat mijn lichaam zwak was door het te vergelijken met een maatschappelijk opgelegd beeld.

Op zesjarige leeftijd was er een tumor vergroeid in mijn ruggengraat, die operatief verwijderd moest worden via de buik om kans op overleven te vergroten. De operatie was succesvol, maar bracht complicaties in de vorm van twee littekencorrecties verdeeld over een periode van tien jaar. In totaal zijn mijn buikspieren in het geheel drie keer doorgesneden, waardoor deze minder sterk zijn.

Ik was onzeker over het delen van mijn kwetsbaarheid, totdat ik op de yogamat ging staan.

Op de mat

Daar ben ik het gelukkigst, vrij van fysieke, zelfbedachte of maatschappelijk opgelegde beperkingen. Yoga heeft mij geleerd mijn lichaam te accepteren en ernaar te luisteren. Door aangepaste oefeningen te doen kon mijn lichaam sterker worden en tegelijkertijd ontwikkelde daardoor mijn kwetsbaarheid zich tot een kracht.

Het voelen van deze ‘vrijheid van mogelijkheid’ is mijn grootste schat en de drijfveer van mijn yogaonderneming.

In mijn lessen wordt dit vertaald door bij iedere houding meerdere alternatieven aan te bieden. Dat maakt dat iedereen ongeacht leeftijd, van beginner tot gevorderden, met of zonder lichamelijke beperking, kan meekomen in de lessen. Ervaren dat je tot meer in staat bent dan gedacht, vergroot het geluksgevoel en dat is de reden waarom ik een yogi ben en yoga voor mij het fundament is van een gezondere en gelukkiger levensstijl. Het is de missie van 100%YOGA om het gevoel van mogelijkheden over te brengen en jou te inspireren jouw unieke, authentieke

zelf te zijn.

Wat is jouw yoga verhaal?
Deel jouw kwetsbaarheid en maak kans op twee YOGA@HOME lessen. Plaats jouw verhaal op Facebook en Instagram met #myyogastory #100procentyoga

Ik ben de enige yogadocente in Nederland en Europa die online yogalessen LIVE uitzendt, die jij relaxed vanuit huis kan volgen. Iedere woensdag is er een live les van 20.00-21.00 uur.

100%YOGA
Meer weten over 100%YOGA? Bekijk de site of neem contact op per mail of telefoon.

Website: www.100procent-yoga.com
Email: esther@100procent-yoga.com
YogaHotline: 06-19340160

 

Dank u wel Esther voor je inspirerende verhaal!

Willen jullie ook je verhaal met ons delen? Mail dit dan naar vergevelyne@gmail.com

Bron foto

Eén gedachte over “Stories: 100% Esther”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *