Bloggen: Privacyverklaring en Disclaimer

Vanaf heden gaat de AVG-wet van kracht. Dat is een wet die maakt dat je personen op de hoogte moet stellen als je persoonsgegevens gebruikt. Bloggers krijgen hier dus ook mee te maken.

AVG betekent Algemene Verordening Gegevensbescherming en ‘vervangt’ de vorige Wet Bescherming Persoonsgegevens. Iedere ondernemer moet aan deze wet voldoen, ook de kleine zelfstandige.

Waarom je er dan als blogger, die helemaal geen onderneming op zich is, moet aan voldoen is eigenlijk heel simpel. Wie op je blog komt, gewoon een bezoek brengt is soms al voldoende, word al onderworpen aan een hele resum persoonsgegevens. Gegevens die je niet altijd ziet wanneer je een bepaalde website bezoekt. Wanneer je dan een reactie wil nalaten vul je automatisch je gegevens in ondanks je dat anoniem wil doen.

Wees gerust, wij gebruiken de gegevens van jullie, bezoekers en lezers, niet. Maar door deze wet moet je wel aangeven wat er effectief met de gegevens doet ookal gebruik je ze niet. Zo hebben wij vandaag een privacyverklaring en disclaimer gemaakt om in orde te zijn met deze wetgeving. En wilden wij jullie hiervan op de hoogte brengen.

Bron foto

3 gedachten over “Bloggen: Privacyverklaring en Disclaimer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *