Eten en drinken: Marokkaanse zebra koekje

Recept Miriam

Wat heb je nodig?

-1 kilo ongezout gepelde pinda’s
-1 pot 450 gram honing
3 grote eetlepels kaneel.
-3 repen witte chocolade (300 gram per reep)
-3 bruine chocolade repen (450 gram per reep)
-Halve pak of rol naturel /volkoren biscuit

 Hoe ga je te werk?
1 kilo ongezouten pinda maal je in de keukenmachine. Maal de pinda’s niet te fijn , maar korrelig.
Maal de halve pak of rol biscuit in de keukenmachine niet helemaal fijn, maar korrelig. Je kan ook wat oude biscuits gebruiken zonde als dat niet opgaat.
Voeg de biscuits, pinda,s en 3 lepeltjes kaneel in een kom en als laatste voeg je een hele pot honing. Mocht je dat te zoet vinden kan je een halve pot honing toevoegen.Zodat het minder zoet is.
Je mengt de hele massa met de lepel of met je handen. Met je handen mengen werkt bij mij het best, het plakt wel een beetje aan je handen.
Op de bakplaat leg je bakpapier en druk je de gehele beslag plat.

Versiering:

De witte chocolade smelt je niet in de magnetron. Maar in een pannetje met water, leg je boven de pannetje een bordje en doe je de chocolade erop.Tot het helemaal smelt.
Dat doe je hetzelfde met melk chocolade.
Eerst smeer je de witte chocolade over het beslag.
Leg het beslag met bakplaat in de koelkast, laat het 20 minuten rusten.Zodat de chocolade hard word.
Na ongeveer 20 minuten draai je het beslag om, zodat je de onderkant ook met witte chocolade smeert.
Daarna pak je een lepel en gooi je wijze van spreken de melk chocolade erover heen.Met saté prikker kun je mooie strepen maken.Zodat je een zebra effect krijgt of de bekende milvee effect.
Leg de koekjes op de bakplaat in de koelkast, zodat de koekjes hard kunnen worden.
Een dag later snijd je de koekjes in vierkant of in een driehoek vorm (afmeting 4-5 cm). Je kunt er circa 20-30 stukjes uithalen. Hangt ervan af hoe groot je de koekjes snijdt. Ook elk koekje hoeft er niet hetzelfde eruit te zien

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *