Eten en drinken: Torentje van paté, appel en peperkoek

Recept Jennifer

Wat heb je nodig? (8 pers.)

-2-3 plakjes peperkoek (1cm dik)

-1 appel

-100g paté (bv. eendenpaté)

-konfijt (bv. veenbessenkonfijt )

-2 theelepels kristalsuiker

-bakboter

-peterselie (afwerking)

-uitsteekvorm Ø3cm

Hoe ga je te werk?

Steek met een uitsteekvorm (of glaasje) 8 ronde vormen uit de peperkoek (1 cm dik).

Snij de appel in vier, schil en verwijder het klokhuis en snij in schijfjes van 0,5 cm dik.
Steek met een uitsteekvorm (of glaasje) 8 ronde vormen uit de appelschijfjes.

Bestrooi de appelschijfjes met de kristalsuiker aan beide kanten.
Smelt bakboter in een pan en bak de appels tot ze lichtjes karameliseren.

Steek met een uitsteekvorm (of glaasje) 8 ronde vormen uit de paté (0,5 à 1 cm dik).

Leg op elk schijfje peperkoek een gebakken appelschijfje en een schijfje paté.
Werk af met de konfijt en peterselie.

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

 

2 gedachten over “Eten en drinken: Torentje van paté, appel en peperkoek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *