Stories: De reis naar financiële vrijheid van Janine

In 2008 kocht ik met mijn vriend een koopwoning. Ik studeerde en hij werkte. We wilden niets liever dan samenwonen, dus een huis kopen was voor ons een logische stap. We dachten niet na welke verplichtingen je eigenlijk neemt als je een huis koopt. We kozen voor een aflossingsvrije hypotheek, want dat was zo lekker goedkoop. Bij de verkoop van ons huis in 2013 kwamen we er achter hoe goedkoop we werkelijk uit waren. Door de crisis was ons huis flink minder waard geworden en bij verkoop hadden we maar liefst 22.000 euro restschuld. Dat was wel even slikken…

We kochten een nieuwe woning, maar dit keer wel een stuk bewuster. We leenden niet maximaal en keken goed of we de maandlasten konden betalen. En we wisten ook.. dit keer gaan we bewuster met de hypotheek om. We besloten een plan te gaan maken. Een heel ambitieus plan. We besloten namelijk om onze hypotheek in 10 jaar tijd volledig af te gaan lossen. Ik besloot er over te gaan bloggen op simpelrijkleven. In het begin vooral over het aflossen, maar hoe langer we aan het aflossen waren, hoe meer onze kijk veranderde.
We wilden niet meer afhankelijk zijn van de banken. We wilden vrijheid. Vrijheid om te doen wat wij leuk vinden. Niet meer vast zitten in werk wat we maar mwahhh vinden. Doen wat onze passie is, zonder gebonden te zijn aan een vast contract. We gaan tegenwoordig bewuster met geld om, maar ook met spullen. We genieten meer van belevenissen dan van spullen.
Op mijn blog zijn door de jaren heen steeds meer lezers gekomen die ook los proberen te komen van verplichtingen en bewust zijn gaan leven. Op maandag inspireren lezers elkaar door een inkijkje te geven in elkaars inkomsten en uitgaven in de rubriek Moneymonday. Ik deel fijne blogs over geldzaken en zelfvoorzienend leven en schrijf veel over wat je mindset allemaal kan doen voor jou. Hoe jij in het leven staat bepaalt de richting die je gaat in het leven.
Van alleen gericht op aflossen naar een compleet andere levensstijl. Ons leven is in alle opzichten rijker geworden.

 

Dankuwel Janine voor je mooie verhaal!

Willen jullie ook je verhaal met ons delen? Mail dit dan naar vergevelyne@gmail.com

Bron foto

2 gedachten over “Stories: De reis naar financiële vrijheid van Janine”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *