Tag: De rotklusjes van het ouderschap

Ik werd door Ingrid getagged in deze vragenlijst over de minder leuke klusjes van het ouderschap.

Hier mijn antwoorden, als moeder zijnde van een 1 jaar oude zoontje.

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?
Aangezien zoonlief zijn nagels precies nogal snel groeien knip ik deze toch 1 à 2 keren per week. Ik wil ook absoluut voorkomen dat hij zichzelf krabt met een scherp stukje nagel. En ook om mijn eigen gezicht en armen te beschermen, wanneer zoonlief vol enthousiasme alles stevig vast neemt 🙂

En de teennagels?
Zijn teennagels knip ik 1 keer per week, en dit laat hij makkelijker toe dan aan de handen, want dat is vaak een heus gevecht. Tip bij kleine kinderen: knip de nagels wanneer je kleintje slaapt!

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?
Eén keer per week verschoon ik het beddengoed en de slaapzak (tenzij hij ’s nachts een lekkende pamper had, dan verander ik onmiddellijk het beddengoed en de slaapzak. Regelmatig zet ik het raam open, om zowel de kamer als het bed te verluchten.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
Dit gebeurd 2 keer per week, doorgaans na een badje of ’s morgends na het opstaan. Laat hij gelukkig redelijk goed toe.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?
Dit is zonder twijfel iets wat standaard voor mijn rekening is. Manlief heeft schrik om zoonlief pijn te doen bij het verversen van de pamper of kledij wisselen want zoonlief is nog ‘oh zo klein’ (is ondertussen nogthans als 81cm en 12,4kg!).

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?
Ik sta zonder twijfel ’s nachts op om zoonlief een flesje te geven. Manlief hoort het vaak niet eens, zo’n vaste slaper! Op dit moment leef ik dan ook totaal in zombie-modus, na 13 maanden onderbroken nachten. Maar er gaat niets boven die geweldige lach of dat hemelse gebrabbel van zoonlief dat mij dan wakker maakt in de ochtend, ben ik direct goed gezind van!

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?
Na 1 of 2 maal dit samen te doen ga ik nu alleen om zoonlief zijn inentingen of zeg ik mijn man buiten te blijven, het lijkt immers of manlief aan het sterven is, terwijl zoonlief de spuitjes krijgt!

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?
Helaas zijn we tot op heden nog nooit een avondje uit geweest, dus dit antwoord moet ik schuldig blijven. Manlief werkt vast met de avondshift, dus de avonden spendeer ik met zoonlief. Moest dit in de toekomst er toch eens van komen zal het ongetwijfeld zo zijn dat in de oppas regel, kwestie dat ik gerust ben dat zoonlief in goede handen is.

 

Weten jullie zo nog rotklusjes die bij het ouderschap horen?

6 gedachten over “Tag: De rotklusjes van het ouderschap”

  1. Oeps, als papa heb ik altijd mijn zoon ’s nachts verzorgt (de oudste) en mijn vrouw onze dochter, ik stond op voor mijn zoon en hoorde dochter niet en mijn vrouw stond op voor onze dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *