Eten en drinken: Amandelzandkoekjes

Recept Aicha

Wat heb je nodig? (12 stuks)

-350 gram amandelen
-200 gram bloem
-1 ei

-220 gram poedersuiker + 100 gram poedersuiker
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verpulver de amandelen in de mixer.
Roer de 220 gram poedersuiker, de bloem en het ei door de amandelen.
Maak balletjes van het deeg en druk die plat. Rol ze door de resterende (100 gram) poedersuiker.
Leg de koekjes op een beboterde bakplaat en laat ze ongeveer 30 minuten in de oven bakken. Ze moeten droog en goudbruin zijn.
Tip
Heb je liever rechthoekige zandkoekjes? Rol het deeg dan uit in een dunne laag, en steek met behulp van een rechthoekige steekvorm de koekjes uit.
Bron foto
Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

3 gedachten over “Eten en drinken: Amandelzandkoekjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *