Stories: Little Blond’s adventures

Wie ben ik? Ik zou eigenlijk niet precies weten… Is dat niet de èchte zoektocht in het leven? Hoe dan ook, ze noemen me Estèl (ook bekend als Little Blond). En ik zie mezelf als iemand die voortdurend haar gedrag reflecteert, haar inzichten deelt en verder uitwisselt. Maar ook volledig kan worden opgenomen in het moment en het leven ten volle uit leeft…Aan de andere kant, mijn leven is slechts een verhaal, zoals ieders leven, dus waarom zou je er niet een ‘mooi’ verhaal van maken? Sinds ik me bewust ben dat ik de (co-)creator van mijn leven ben, ben ik begonnen groots te creëren. En omdat ik het leuk vind om verhalen te vertellen, heb ik mezelf benoemd tot verhalenverteller…
Hoeveel levens kan een mens leven? En dan heb ik het niet over reïncarnatie, hoewel dat ook een interessant vraagstuk is, maar hoe een leven compleet kan veranderen. Hoe je als mens kan veranderen…

Verandering is de enige ‘zekerheid’ die we hebben in het leven. Je ziet dit duidelijk terug in de natuur. De seizoenen die zich elke keer opvolgen, bloemen die opkomen en weer verwelken, wolken die komen en gaan. Maar ook de steeds duidelijker wordende rimpels in mijn gezicht die ik ’s morgens in de spiegel gade sla. Ja, ik word ouder.

Soms is de verandering zo groots dat ik niet meer weet wat het ‘oude’ was. Het lijkt een ander leven… Of beter gezegd, van vele levens terug. Van ooit een ‘huisje boompje beestje’ belandde ik in een nomadenbestaan. Geheel bewust, maar gedreven door iets wat nog niet zo duidelijk was.

Onthechten was het woord wat bleef echoën en iets zei mij dat ik dit moest volgen.

Zo trotseerde ik vele angsten, beknellende patronen en weerstanden vanuit mijn omgeving. Maar het leverde ookvoorzichtige wijsheden en groeiende krachten. Loslaten betekent overgave en vertrouwen. En luisteren naar wat je hart je influistert vraagt durf en doorzettingsvermogen.

Na een jaartje rondreizen en wonen in heel Nederland, was daar ineens de behoefte om mijn voeten weer wat te laten ‘wortelen’, voor zolang het leven dat nodig vindt natuurlijk.

Want voelen wat past, waar en met wie ik ben, was inmiddels mijn ‘nieuwe’ natuur geworden. En met de ervaring dat het leven je altijd geeft wat je nodig hebt (wat overigens niet persé gelijk is aan wat je denkt nodig te hebben) wordt het leven steeds gemakkelijker en vrijer. Als je er maar voor open staat zijn er vele pareltjes…

Zo ook ‘verscheen’ daar een prachtige woonplek in de vorm van een oud nonnenklooster uit 1620, gelegen in Sittard. Een oase van rust midden in de drukke gezelligheid van een Limburgse stad. De laatste twaalf zusters hadden het klooster verlaten, maar de mooie energie was nog duidelijk voelbaar.Wat een cadeau! Een bijzondere plek om een tijdje in te mogen leven, bruikleen, want bezit, nee dat past mij al een tijdje niet meer.

Een kleine twee jaar later, werd Little Blond geboren. Een visioen liet haar tussen de kurkbomen van een voor haar nog onbekende land neerstrijken, Portugal. Tenminste, was er niet juist een gevoel van herkenning? Een thuiskomen? Ja, mogelijk was zij hier in een vorige reïncarnatie, als je daarin gelooft?

Nog geen drie maanden geleden reed Little Blond, met een auto volgeladen met haar laatste bezittingen, naar deze magnetische plek en woont daar nu in een heuse Quinta, compleet met acht hectare grond. Hoe het leven kan veranderen…

Basic, midden in de natuur, bestiert zij met haar nieuwe viervoetige vriend, aka Little Prince, het landgoed, nog steeds niet goed antwoord kunnen gevend op de vraag, waarom?

Maar is het nodig om alles van het leven te begrijpen? Is dat ook niet een vorm van ‘hechten’, steeds uitleg willen hebben? ‘Gewoon’ genieten van wat er nu is laat deze vragen verdwijnen.

Uiteindelijk is het niet-weten accepteren is misschien wel de grootste wijsheid…

Dus het avontuur van Little Blond gaat voort, nieuwsgierig en ontvankelijk, blijft zij ook het grootse in het ‘kleine’ zien. Want al zijn haar uiterlijke reizen soms uitbundig en ver, de ‘antwoorden’ zijn soms simpel en dichtbij…

En, wie weet welk leven er weer om de volgende bocht ligt?

Biggg kiss from Little Blond (Estèl van Hattem)

> meer verhalen van Little Blond? www.myjourneycalledlife.com <<

Dank u wel Estél voor je wondermooie verhaal!

Willen jullie ook je verhaal met ons delen? Mail dit dan naar vergevelyne@gmail.com

Bron foto

5 gedachten over “Stories: Little Blond’s adventures”

  1. Veranderen kan alleen door het bestaande leven op te geven en ergens anders opnieuw te beginnen. En dat moet je durven…

  2. Little Blond, We leven ons leven en iedereen die langskomt en samen met ons geniet is welkom!Eindelijk beiden ons pad gevonden 😘Maar dat wil niet zeggen dat ik je niet mis x lieverd.
    Mooi geschreven !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *