Eten en drinken: Risotto met paddenstoelen

Recept van Hanneke

Wat heb je nodig? (4 pers.)

-1,2 liter paddenstoelenfond

1 kleine ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngesneden

olijfolie

400 gr paddenstoelenmix

350 gr arborio rijst (risottorijst)

1 glas witte wijn

25 gr roomboter

Parmezaanse kaas, geraspt

peper en zout naar smaak

Hoe ga je te werk?

Verwarm de fond (bouillon) in een kookpan.
Fruit in een grote lage pan in een scheut olijfolie de gesnipperde ui en knoflook in ongeveer 2-3 minuten tot ze glazig zijn.

 

Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ongeveer de helft in kleine blokjes. Snijd of scheur de andere helft in plakjes en/of stukken.

Voeg nu de fijngesneden paddenstoelen toe bij de ui in de pan en bak deze even mee.
Roer de rijst erdoor en bak dit ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.

 

Schenk de witte wijn erbij en laat zo lang koken tot de rijst de wijn geabsorbeerd heeft.

 

Voeg dan al roerend steeds een soeplepel bouillon toe, totdat de rijst gaar is en de bouillon is opgenomen. De risotto hoort nog een beetje vochtig te zijn.

Roer dan een klont boter en de helft van de geraspte kaas door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en laat staan.

 

Bak in een bakpan met olijfboter de champignons goudbruin.
Serveer de paddenstoelen over de risotto en rasp de Parmezaanse kaas erover.

 

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

3 gedachten over “Eten en drinken: Risotto met paddenstoelen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *