Eten en drinken: Appeltaart om van te smullen

Recept van Riek

Wat heb je nodig? (6 pers.-8 pers.)

Voor de taart:

-300 g Bakkers zelfrijzend bakmeel (Koopmans)

-150 g basterdsuiker (witte) mespuntje zout 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

-200 g boter of margarine (koude, harde)

-1 ei (losgeklopt) 1000 g appels (Goudreinetten) –

-100 g Dr. Oetker Garneeramandelen

-75 g suiker

-Springvorm 24 cm

-Zeef

Hoe ga je te werk?

1.Het appeltaartdeeg:

Verwarm de oven voor. Vet de vorm in. Zeef het bakmeel,de basterdsuiker en het zout in een kom. Voeg de boter,vanillesuiker of citroenrasp en 2/3 van het ei toe. Snijd de boter in kleine stukjes. Kneed dit met een koele hand tot een samenhangend deeg. Bekleed de springvorm met 3/4 van het deeg.Zet de vorm en het resterende deeg op een koele plaats te rusten.

Elektrische oven: 180°C Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: ongeveer 75 Min.

2 De appelvulling: Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne schijfjes of in kleine blokjes.Meng de gemalen amandelen en suiker door de appels en vul er de springvorm mee.Maak van het overgebleven deeg dunne rolletjes,druk ze een beetje plat en leg ze kruislings over het appelmengsel.

3 Appeltaart bakken: Bestrijk het deeg met het resterende ei. Plaats de vorm op het rooster op de onderste richel in de oven. Bak de appeltaart gaar en goudbruin.Laat de appeltaart minstens 1 uur in de vorm afkoelen tot deze stevig aanvoelt. Verwijder daarna de vorm.

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

 

 

4 gedachten over “Eten en drinken: Appeltaart om van te smullen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *