Eten en drinken: Gezonde chocoladetaartjes met bramen

Recept van Naomi

Wat heb je nodig? (8 kleine taartjes)

Bodem
100 gr medjooldadels
150 gr gemixte noten, ongezouten en ongebrand
50 gr havermout (vervang de havermout door extra noten en je hebt een glutenvrij taartje)
1 tl kaneel
2 el kokosolie

Vulling
150 gr cashewnoten, ongebrand en ongezouten
2 rijpe bananen
1 kleine tl vanillepoeder
2 el cacao

Topping
Bramen

Hoe ga je te werk?

Week de cashews een klein half uur in water.

Vet ondertussen de bakblikken in met een beetje kokosolie.

Voeg daarna alle ingrediënten van de bodem in de keukenmachine en maal fijn.

Vervolgens stop je de massa in de bakblikken en maak de bodems mooi plat.

Spoel de cashews af en stop ze in de blender.

Maal tot een redelijke fijne massa en voeg vervolgens de rest van de ingrediënten erbij.

Laat alles even goed mengen.

Daarna schep je de vulling op de bodem en probeer het zo vlak mogelijk te krijgen met een spatel of de bolle kant van een lepel.

Vervolgens dek je het af met huishoudfolie en stop je de taartjes twee uur in de vriezer.

Met een mes plop je ze zo uit de de bakvorm.

Laat dan 15 tot 30 min staan, decoreer ze met de bramen en maak er een feestje van!

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

 

9 gedachten over “Eten en drinken: Gezonde chocoladetaartjes met bramen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *