Eten en drinken: Frambozen-Limoen koekjes

Recept van Mira

Wat heb je nodig? (circa 10 koekjes)

– 60 gram boter
– 100 gram suiker
– snufje vanillesuiker

– 1 ei
– halve limoen (sap en vruchtvlees)
– snufje zout
– snufje bakpoeder
– snufje baking soda
– 100 gram bloem
– 95 gram diepvries frambozen
Hoe ga je te werk?
Leg de boter klaar buiten de koelkast, zodat deze niet te hard is. Leg de frambozen op een vel keukenpapier om het ergste vocht te verwijderen.Verwarm de oven voor op 120 graden. Maak 9 ringetjes van aluminiumfolie in de gewenste grootte van de koekjes. Omdat de frambozen bevroren zijn, gaan deze flink lekken, met het aluminiumfolie hou je het ergste tegen en krijg je een soort van ronde koekjes. Je kunt de aluminiumfolie ook achterwege laten voor wat lagere en grotere koeken.Meng de suiker en de boter in een kom. Ik vind het fijn om mijn ingrediënten te mengen met een vork in plaats van met een mixer, een mixer werkt uiteraard ook prima. Je mengt alles tot het een soort van een gladde crème is. Hierna voeg je alle andere ingrediënten één voor één toe, afwisselend met even mixen met de vork. Als laatste komen de bloem en de frambozen, omdat het zaak is je koekjes na het toevoegen van de frambozen zo snel mogelijk te gaan bakken.

Als laatste voeg je dus de frambozen toe, deze mix je even vluchtig door je deeg. Hierna deponeer je met twee lepels in elk ringetje/koekvormpje een balletje deeg ter grootte van een eetlepel. Je schuift het geheel in de oven, en laat het een kwartiertje bakken.

Je koekjes zijn klaar als ze niet meer glanzen, let wel op (zeker als je een gasoven hebt, dat de onderkant niet te donker wordt). Laat ze even goed afkoelen voordat je hebt aluminiumfolie verwijdert, en eten maar!

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

 

Eén gedachte over “Eten en drinken: Frambozen-Limoen koekjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *