Eten en drinken: Oesterzwammen met brood en dip

Recept van Elisabeth

Wat heb je nodig? (2 pers.)

-2 uien

-2 teentjes knoflook

-2 rode zoete paprika’s

-2 eetlepels olie

-75 gram spekblokjes

-250 gram oesterzwammen

-1 theelepel korianderzaad

-1 theelepel komijnpoeder

-½ theelepel chilipoeder

-1 bekertje crème fraîche

-250 gram feta kaas (de echte)

-1 avocado

-halve limoen

-witte peper

-verse bieslook

-verse koriander

-2 pita broodjes

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Snijd van de ui de bovenkant af en zet in een ovenschaal. Leg de teentjes knoflook ernaast en de paprika. Giet de olie erover. Over de groente verdelen en zet de schaal 30 minuten in de oven. (dit kan ruim van te voren).

Bak de spekblokjes op lage temperatuur bruin en knapperig.

Borstel de oesterzwammen schoon en scheur in stukken. Doe bij de spekblokjes in de pan en laat bruin en gaar bakken.

Voeg de specerijen toe en de oven gegaarde groente. Houd op een zacht pitje warm.

Doe de crème fraîche in een kom. Verkruimel de feta kaas erboven en meng met een garde tot een romig geheel.

Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Maak fijn met een staafmixer of met het mes op een snijplank. Schep dit bij de crème fraîche-feta-mengsel. Voeg het sap van de limoen toe en maal er naar smaak witte peper over.

Hak de bieslook fijn en de koriander.

Verdeel de groenten over 2 borden.

Scheur de pitabroodjes vast in stukken en doe de crème fraîche-feta-avocado-dip in een schaaltje en serveer erbij.

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

 

 

 

5 gedachten over “Eten en drinken: Oesterzwammen met brood en dip”

  1. Dit klinkt ook echt heerlijk! Ik houd alleen niet van paprika. Heb je een tip om dat te vervangen voor iets anders? Of zou ik het beter weg kunnen laten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *