Eten en drinken: Fettucini met warmgerookte makreel

Recept is van Trees

Wat heb je nodig? (2 pers.)

Warmgerookte makreel 160 g.
Sjalot 1 st.
Knoflookteen 2 st.
Verse oregano 4 takjes.
Oranje paprika 1 st.
Rode cherrytomaten 250 gr.
Fettuccine 180 gr.
Crème fraîche 4 el.
Peper en zout naar smaak

Hoe ga je te werk?

Haal de gerookte makreel uit de koelkast. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettuccine. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd de blaadjes fijn. Snijd de oranje paprika in kleine blokjes en halveer de rode cherrytomaten.

Voeg de fettuccine toe aan de pan met kokend water en kook de fettuccine, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, de knoflook en de oregano 2 minuten op laag vuur (zie tip). Voeg de blokjes paprika en de cherrytomaten toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten.

Verdeel ondertussen de makreel met 2 vorken in kleine stukken.

Voeg de crème fraîche en 25 ml kookvocht van de pasta per persoon toe aan de groenten en laat 1 minuut koken. Roer er daarna de fettuccine en het grootste deel van de makreel door.

Verdeel de pasta over de borden

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

3 gedachten over “Eten en drinken: Fettucini met warmgerookte makreel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *