Bloggen: Schrijven zonder niche

Tegenwoordig moet je bij het bloggen een soort van niche hebben. Volgens experts heb je geen succesvolle blog wanneer je zonder niche schrijft.

Maar wat is een niche nu?

In de wereld van de blog betekent een niche blog schrijven rondom 1 bepaald onderwerp. Zo schrijft de ene alleen over beauty, de ander over lifestyle en nog een ander over reizen.

Wat is onze niche?

Toen wij onze blog in Maart 2017 opstarten besloten wij over verschillende onderwerpen te schrijven. Dus niet één bepaald vast gegeven. Dat betekent dus dat wij zonder niche zouden gaan schrijven en daar zijn wij trots op. Wij willen niets bewijzen, maar zijn er rotsvast van overtuigd dat wij ook zonder niche een toffe blog kunnen neerzetten.

14 gedachten over “Bloggen: Schrijven zonder niche”

  1. Oei, dan zou ik me ook moeten gaan inperken, ik schrijf ook over alles wat ik tegenkom. Maar ik heb wel een aantal vaste rubrieken…

  2. Schrijven mét niche zie ik tegenwoordig steeds minder en minder. Ik volg bijvoorbeeld al enkele jaren typische reisblogs, en ook die mensen voegen nu extra onderwerpen aan hun blog toe. Een beetje variatie maakt het plezant vind ik 🙂 Leuk om een eigen foto te zien trouwens!!! 🙂

  3. Ik ben van mening, schrijf wat jij leuk vind, ook al vinden anderen het niet leuk. Ik schrijf wat er in mij op komt. Zo kan ik bv al een artikel willen schrijven, maar ineens draai ik alles om. Natuurlijk heb ik mijn vaste artikelen. Mijn blog is van mij, met mijn verhalen, en natuurlijk van jullie, als jullie het lezen en te leuk vinden😂 maar nee, geen niche voor mij. Btw, ik lees het altijd als nichtje😉

  4. In het begin had ik ook geen vast beeld van wat mijn blog moest voorstellen. Na twee jaar bloggen is me dat zelf duidelijk geworden rond welke 2 à 3 onderwerpen ik het liefste schrijf, maar dat betekent zeker niet dat ik andere leuke belevenissen of persoonlijke verhalen niet mag delen! Gewoon doen en schrijven wat je leuk vindt, helpt het beste 😉

  5. O dat doe ik ook niet hoor. Ik schrijf gewoon over allerhande dingen die me boeien. Mijn advies voor iedereen met een blog. Schrijf over wat je zelf leuk vindt. zo houd je het ook het langste vol

  6. tja.. experts zeggen zoveel. Het is allicht wel zo dat je gemakkelijker opvalt als je schrijft over iets origineel maar ik ben van het principe dat iedereen gewoon maar moet bloggen over wat hij wil!

  7. Gelukkig mag ieder nog zelf doen wat die wil, wat goed aanvoelt. Op mijn blog benader ik ook enkel thema’s waar ik zelf volledig achter sta. Dat loopt best goed tot hiertoe met inmiddels 100 volgers op 2 jaar tijd. Niet dat ik daarnaar gestreefd heb of zo maar het is wel een vorm van erkentelijkheid en daar ben (en blijf) ik m’n lezerspubliek ontzettend dankbaar voor. Af en toe werp ik wel een kritische blik op m’n blog, zoek dan tips van andere bloggers die ik vervolgens ook deel. Zo heeft iedereen er wat aan 🙂
    Ik kende helemaal niet de betekenis van het woord ‘niche’, dankzij jou nu wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *