Eten en drinken: Salade met quinoa

Recept is van Cynthia (eentheelepelgeluk.nl)

Wat heb je nodig? (4 pers.)

-150  gram quinoa

-Een half bakje gehalveerde cherrytomaatjes

-150 gram feta kaas

-Een handje pijnboompitten

-250 gram ijsbergsla

-Een handje blanke rozijnen

Dressing:                                                                                                                                                                                             

-100 ml extra Vierge olijfolie

-Een scheutje azijn

-Wat gemalen knoflookpoeder, gemalen Italiaanse kruiden en een beetje zeezout

-Meng dit alles door elkaar tot er een egale emulsie ontstaat.

Hoe ga je te werk?

Was de quinoa in een zeef tot het water helder is.

Kook dan de quinoa zoals aangegeven op de verpakking, meestal is dit zo’n 15 minuten. Laat het vervolgens even afkoelen.

Ondertussen de tomaatjes halveren, de fetakaas verkruimelen en dit samen met de ijsbergsla en rozijnen vermengen in een slakom.

Bewaar de helft van de cherrytomaatjes en fetakaas, deze kun je gebruiken als garnering.

Vervolgens de quinoa erdoor mengen.

Wanneer je dit hebt gedaan en je een gelijk geheel hebt, de overige helft van de tomaatjes, fetakaas en de pijnboompitten mooi over de salade verdelen.

Vervolgens de dressing naar smaak over het geheel besprenkelen.

Eventueel kun je er stokbrood bij serveren of er een stukje vlees of witvis bij eten.

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

13 gedachten over “Eten en drinken: Salade met quinoa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *