Eten en drinken: Spaghetti bolognese met kipgehakt en geraspte belegen kaas

Dit recept is van Trees

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

– 1 Ui (st)
– 1 Knoflookteen (st)
– 1 Groene paprika (st)
– 4 Pruimtomaten (st)
– 240g Italiaans gekruid kipgehakt
– 1/2 blik Tomatenpuree
– 180g Spaghetti integrale
– 50 g Belegen kaas geraspt
– 1 eetlepel Olijfolie
– 1 eetlepel Zwarte balsamicoazijn
– 1 theelepel Bruine suiker
Peper & zout naar smaak

Hoe ga je te werk?

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het Italiaans gekruid kipgehakt met de ui en knoflook in 5 minuten los op middelhoog vuur.

Voeg de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten. Voeg de paprika, tomaten, zwarte balsamicoazijn, bruine suiker en 25 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de tomatensaus, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur.

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de pan met tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de spaghetti bolognese over de borden en garneer met de belegen kaas.

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

4 gedachten over “Eten en drinken: Spaghetti bolognese met kipgehakt en geraspte belegen kaas”

  1. Ik vind de kooktijd van de spaghetti wel heel lang, ik heb hem liever al dente, zo’n minuutje of acht koken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *