Eten en drinken: Yoghurtijs met aardbeismaak

Dit recept is van Evelyne (één van de beheerders van deze blog)

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)

-300ml yoghurt, 0% vetgehalte

-250g aardbeien

-10g gelatinepoeder (of 5 blaadjes)

-1 eiwit

vloeibare zoetstof

Hoe ga je te werk?

Verwijder de steeltjes van de aardbeien en snijd ze in stukken. Mix 200g van de aardbeien met de yoghurt tot een glad mengsel. Los de gelatine op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het aardbeienmengsel in een kom en roer er de opgeloste gelatine door.

Doe dit mengsel in een ondiepe diepvriesdoos. Zet in de diepvries tot de randjes beginnen te bevriezen. Haal het ijs uit de diepvries en mix tot een glad mengsel. Zet het opnieuw in de diepvries en vries het op dezelfde manier in. Haal het mengsel opnieuw uit de diepvries en klop het met de elektrische mixer tot een gladde massa.

Klop in een aparte kom het eiwit stijf. Roer het eiwit voorzichtig onder het gedeeltelijk bevroren aardbeienijs. Voeg naar smaak vloeibare zoetstof toe. Doe het mengsel terug in de diepvriesdoos en vries het in tot het helemaal bevroren is. Haal het ijs ongeveer 20 minuten voor het opdienen uit de diepvries. Dien op met de rest van de aardbeien.

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekker gerecht wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd. Zie hier hoe je dat best doet.

2 gedachten over “Eten en drinken: Yoghurtijs met aardbeismaak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *