Eten en drinken: Wat is een cocktail?

Een cocktail is een mengsel van minimaal 3 ingrediënten waarvan 2 drinkbaar moet zijn en 1 alcohol moet bevatten. Als het gemende drankje maar uit 2 dranken bestaat waarvan 1 alcohol is dat een samengestelde drank of ook wel mixdrank genoemd.

Voor een cocktail of een mixdrank worden vaak likeuren, siropen, vruchtensappen of koolzuurhoudende frisdrank gebruikt. Ook heeft elke cocktail vaak zijn eigen kleuren en speciale glazen alsook een passende garnituur.

De mogelijkheden met het mengen van dranken is enorm. Er bestaan ook alcoholvrije cocktails, ook wel mocktails of virgin cocktails genoemd. Cocktails kunnen we grofweg indelen in een aantal categorieën:

  • All day cocktail (lager in alcoholpercentage waardoor je er meerdere gedurende de dag kunt drinken)
  • Before dinner cocktail (een kenmerk is dat deze droog is)
  • After dinner cocktail (zoet van smaak)

Bron foto

Voor wie een eigen recept van een lekkere cocktail wil delen met ons kan die doormailen naar vergevelyne@gmail.com en die word dan zo spoedig mogelijk op de blog gepubliceerd.

3 gedachten over “Eten en drinken: Wat is een cocktail?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *